WordPress er nemt at bruge og er en gratis open source CMS (Content Management System) hvor alle kan lære at oprette og styre indhold på deres hjemmeside eller webshop. Der er så mange der benytter WordPress og har derfor en kæmpe store support netværk og er altid i udvikling. Der vil altid være nogen der kan hjælpe med din hjemmeside eller webshop. Eller mange plugins der kan forbedre din webshop eller hjemmeside uden at du behøver at kode.

Der er 59.368 gratis WordPress plugins til dato (Maj 2022). Plugins gør det muligt for brugere til at tilføje ekstra funktioner til deres hjemmeside, blog og webshop uden at have kendskab til kodning eller programmering.

Der findes mange andre open source CMS platforme ligesom Drupal, Prestashop, Joomla, Magento og cloud Wix.

Der er altid fordel og ulemper ved alle de open source CMS platforme og er derfor altid vigtigt at finde en der passer til dig og din virksomhed bedst.

Hvad med Shopify og Squarespace?

De er ikke gratis men med månedlig betaling.

WordPress er kendt som en blog-platform. Kan jeg bruge WordPress til en webshop?

Ja. Du skal bare download WooCommerce plugin som den ecommerce løsning til din webshop. Der er ca. 5+ millioner aktivt installation og det betyder at der er næsten 2x så mange bruger end Shopify. (Se statistikken her)

Hvis du er i tvivl om, hvilken CMS du skal starte med, kan du altid tage en snak med mig.